tisdag 25 augusti 2009

Centerpartiets kyrkovalsprogram

EN KYRKA FÖR ALLA

Våra kyrkor skall vara öppna mötesplatser, där människor av alla slag, oavsett ålder, social eller etnisk bakgrund mm skall känna sig lika välkomna. Församlingsborna måste ges möjlighet till delaktighet och insyn i de beslutande organens verksamhet, så att toppstyrning förhindras och engagemang skapas. Kyrkans organisation och verksamhetsinriktning behöver ses över för att erbjuda ett bättre medlemsvärde.

EN KYRKA PÅ PLATS

Distriktskyrkorna skall finnas kvar i stadsdelarna och fungera i samverkan med det omgivande lokalsamhället. Människor skall ha tillgång till andlig vägledning och alla kyrkliga tjänster i sin egen distriktskyrka. I olika former av nöd och utanförskap skall kyrkan finnas lättillgänglig. Verksamheten bland hemlösa och stadsmissionen skall stödjas. Gudstjänster skall hållas på olika platser och tider för att erbjudas när medlemmarna har störst möjlighet att delta. Kyrklig verksamhet skall på gå även sommartid. Distriktsorganisationen behöver moderniseras så att den motsvarar bebyggelsestrukturen.

EN KYRKA MED TROVÄRDIGHET

Ord och handling måste stämma överens. Kyrkans uppdrag är att samla människor till gemenskap omkring Jesus Kristus och hans budskap. Det kristna budskapet skall också prägla kyrkans eget sätt att fungera. Kyrkan skall ta aktivt ansvar i freds- miljö- och klimatfrågor. Kyrkan måste också utvecklas professionellt i sitt arbetsgivaransvar, så att mångfald och nytänkande får stöd.

Glöm inte att rösta! Det är viktigt att vi gör vår röst hörd.

Styrelsen & kyrkovalsgruppen
Bondkyrkoavdelningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar