tisdag 21 juli 2009

Politiskt program för 2010 och följande fyra år

Inom Centerpartiet i Uppsala pågår utvecklingen av vårt lokala politiska program för fullt. Det formella ansvaret för vårt lokala politiska program ligger hos kretsstyrelsen. Det är dock du, jag och alla andra aktiva inom Centerpartiet lokalt som fyller vårt program med det innehåll som vi bäst tycker speglar vår ideologi och våra lokala ambitioner.

Skola och barnomsorg - Anne Lennartsson
Ungdomsfrågor - Marcus Persson
Näringslivsfrågor - Annette Stavenow
Kulturfrågor - Lena Maria J
Äldrevård - Lars O Ericsson
Integration - Johan Rylander

Om du har frågor om övriga grupper ber jag dig kontakta Marcus Persson (vår kanslist) Marcus.J.O.Persson@centerpartiet.se eller Örjan Berglund (vår politiska sekreterare) för att hitta rätt person/grupp att engagera dig i.


Miljöengagemang, folkrörelseideal och företagsamhet

Miljöengagemang, folkrörelseideal och företagsamhet är några av de viktigaste politiska frågorna för oss som är Centerpartister. Det är framförallt kopplat till dessa tre områden som vi ordentligt skiljer oss från andra partier. Miljön fortsätter att vara utsatt och Centerpartiet fortsätter att ta ett ledande ansvar för att vi skall förbättra och utveckla vår miljö. Folkrörelseidealet kan lätt omsättas i en modern tappning där Internet bättre kan användas som ett verktyg för att lättare engagera invåndare i det politiska arbetet. Ett företagsammare Sverige är nödvändigt för att vi skall kunna försvara vår höga levnadsstandard och lämna en välskött kommun, Landsting och stat till våra barn och barnbarn. Inget av detta kan vi ta för givet och det är genom Centerpartiet som vi bäst kan bidra till att vår miljö, vår demokrati och vår företagsamhet utvecklas bättre.

Fler som vill bidra till en bättre kommun

Vi behöver fler som aktivt vill bidra till att stärka miljön, demokratin och företagsamheten i vår kommun, i vårt Landsting och i Sverige! Tveka inte att sälja in ett medlemskap hos oss om du träffar invånare som vill vara med och påverka mer. Om de är liberaler. Om de tycker miljöfrågor är viktiga. Om de tycker att demokrati och integritetsfrågor är viktiga. Om de tycker att företagsamheten måste utvecklas för att försvara och utveckla vår välfärd. Då är Centerpartiet en mycket bra plattform för dem att göra sin röst mer hörd inom och igenom.

Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar